Αποστόλου.. Δεν χάσαμε τη φέτα, δεν ακουμπάμε τον φάκελο πώλησης της Δωδώνης

apostolou gi4

apostolou gi4

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από το ζήτημα της φέτας, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος μίλησε σε ημερίδα για τον πρωτογενή τομέα που έγινε στα Γιάννινα.

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι οι προοπτικές για το εθνικό μας προϊόν είναι μεγάλες καθώς η ονομασία προέλευσης είναι απολύτως κατοχυρωμένη στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ για τις τρίτες χώρες δίνεται μάχη για να βελτιωθεί το υφιστάμενο καθεστώς.

Επίσης, ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια, τη στήριξη των ίδιων των αγροτών και των φορέων τους, των επιστημόνων, των τεχνοκρατών, των επιχειρηματιών, των πολιτικών δυνάμεων, «με ανοιχτό μυαλό, χωρίς μικροψυχίες».

Στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε, ο Υπουργός επανέλαβε ότι με τη συνεργασία όλων η φέτα, τη δύσκολη ώρα που έχει δημιουργηθεί, να την ξεπεράσει, χάρη στην υψηλή ποιότητα που έχει.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για να ξεπεράσει τη δυσκολία και να καταλάβει στην παγκόσμια αγορά την θέση που της ανήκει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε για τον περίφημο φάκελο της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική… Με όσα είπε, ουσιαστικά άφησε το θέμα στο παρελθόν και έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να ανακινηθεί το ζήτημα.

«Είναι ένα ζήτημα που δεν μας έχει απασχολήσει. Αντιλαμβάνεστε ότι σε μία περίοδο όπου είχαμε ζητήματα συμφωνιών, ζητήματα ρυθμίσεων που αφορούσαν γενικότερα τον τραπεζικό χώρο… Επ’ αυτού σήμερα, δεν έχω να σας πω τίποτα περισσότερο…» ήταν η απάντησή του ενώ συμπλήρωσε πως «είναι θέμα που υπερβαίνει τις δικές μου αρμοδιότητες, αφορά γενικότερα την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ