Ιρανοί επενδύουν σε ξενοδοχεία της Ηπείρου!!!

PARALIA HLIOS 24

Σε επενδύσεις άνω των 200 εκ. ευρώ για εξαγορές ελληνικών ξενοδοχείων προχωρά άμεσα ομάδα Ιρανών επιχειρηματιών, τα σχέδια των οποίων περιλαμβάνουν και την Ήπειρο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον αθηναικό οικονομικό τύπο.

Εκτιμώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξει αυξημένο τουριστικό κύμα από το Ιράν προς την Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και ήδη δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πετρελαίου και του τουρισμού, βλέπουν ευκαιρία στην ελληνική αγορά και σπεύδουν να τοποθετηθούν. Άμεσα εμπλεκόμενοι στις συγκεκριμένες εξαγορές είναι 17 ιρανοί επενδυτές, τις οποίες πραγματοποιούν μέσω επιχειρηματικών σχημάτων στα οποία θα διατηρεί μικρή συμμετοχή η Kbsroyal.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Αλεβιζόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Συμβούλων Kbsroyal, έχουν κλείσει ήδη δύο συμφωνίες για εξαγορές ξενοδοχείων σε Αχαΐα και Ήπειρο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για πέντε συμφωνίες σε Κω, Κρήτη, Πόρτο Χέλι και Ρόδο.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και με τις τράπεζες αφού πολλά από τα ξενοδοχεία είναι υπερδανεισμένα, ενώ στα σχέδια των επενδυτών είναι να πραγματοποιήσουν και σημαντικές επενδύσεις επέκτασης και ανακαίνισης στα ξενοδοχεία που εξαγοράζουν.

Στην Ελλάδα, ο εν λόγω επενδυτής, θα συμμετέχει σε όλα τα επιχειρηματικά σχήματα που θα δημιουργηθούν και σύντομα με την ολοκλήρωση των μεταβιβάσεων θα κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις. Ήδη έχουμε υπογράψει τις συμφωνίες για δύο ξενοδοχεία, ένα στο νομό Αχαΐας και ένα στην Ήπειρο και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν οι μεταβιβάσεις και οι επίσημες ανακοινώσεις» αναφέρει ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Το ξενοδοχείο στην Ήπειρο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον αθηναικό οικονομικό τύπο, είναι μια επένδυση ύψους 11 εκ. ευρώ χωρίς τις επιπλέον επενδύσεις, και στα 20 εκ. ευρώ είναι το τίμημα για την εξαγορά του ξενοδοχείου στην Αχαΐα, χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσθετες δαπάνες για επεκτάσεις και ανακαινίσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ