Ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Ιωαννίνων που θεσμοθετήθηκε και στον οποίο είχε οριστεί διοίκηση από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού έμεινε ουσιαστικά ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα καταργείται! Πρόκειται για έναν από τους είκοσι οργανισμούς και φορείς που καταργούνται άμεσα και οι εργαζόμενοί τους βλέπουν την οριστική έξοδο από το δημόσιο.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει καθώς ο Οργανισμός δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, όπως άλλωστε στα χαρτιά μένει και το Ρυθμιστικό.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη. Άλλωστε πριν από λίγους μήνες υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων στον αθηναικό τύπο περί οριστικής εγκατάλειψης των ρυθμιστικών σχεδίων, μεταξύ αυτών και των Ιωαννίνων.
Παρά το πλήθος συσκέψεων που έχουν γίνει από το ΥΠΕΚΑ, η πολιτική του ηγεσία δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού, άγνωστο για ποιους λόγους. Η τελευταία ενημέρωση που έγινε προς τις τοπικές αρχές είναι ότι τελικά το Ρυθμιστικό και το Σχέδιο για την προστασία της λίμνης θα ενοποιηθούν σε ένα προεδρικό διάταγμα. Με την διαφορά ότι και προς την κατεύθυνση αυτή δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.