Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχαν ο Περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου για το Ποτάμι Μπούγιας Πέτρος και η τομεάρχης του Ποταμιού για την «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Τα θέματα που κυριάρχησαν αφορούσαν στην οδό Νιάρχου που θα συνδέει την πόλη με το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο και στους δασικούς χάρτες.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου παρουσίασε αναλυτικά τη συγκοινωνιακή μελέτη η εφαρμογή της οποίας αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά προς το καλύτερο: τις μετακινήσεις προς τις δύο νευραλγικές υποδομές (Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο) της πόλης των Ιωαννίνων και του Νομού αλλά και τη σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες (Ιόνια και Εγνατία οδό).
Αναφορικά με τους δασικούς χάρτες μας γνωστοποίησε τις προτάσεις που απέστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου για τους δασωμένους αγρούς (στις λεγόμενες «Νέες Χώρες») ζητείται να επιτρέπεται η δυνατότητα επαναφοράς στο αρχικό καθεστώς της χρήσης τους ασχέτως του χαρακτηρισμού τους ως δάση ή δασικές εκτάσεις και να σταματήσει να ισχύει το τεκμήριο του δημοσίου για τις εκτάσεις αυτές.
Επίσης ζητήθηκε διαχωρισμός των βοσκήσιμων εκτάσεων όσον αφορά την επιλεξιμότητα των βοσκήσιμων γαιών.
Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού τόνισαν ότι: «Η οδός Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Παν. Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ευεργετική μόνο ως προς την ονομασία της αλλά κυρίως ως προς τη χρήση της για τους κάτοικους των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Δεν χωράει άλλη αναβολή για ένα έργο τέτοιας σημασίας και θα πρέπει να υλοποιηθεί με γνώμονα : την εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που βρίσκονται επί της οδού, αλλά και την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας των μετακινήσεων των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών. Όσον αφορά το ζήτημα των δασικών χαρτών είναι «εγκληματικό» να μην ληφθούν υπόψη για την Ήπειρο από τους αρμόδιους φορείς οι επισημάνσεις της Περιφέρειας για τους δασωμένους αγρούς και τις βοσκήσιμες εκτάσεις, γιατί θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στον αγροκτηνοτροφικό κλάδο και στον πρωτογενή τομέα.
Σε μια εποχή που η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, όχι μόνο δεν πρέπει να «αδρανοποιούμε» την εκμετάλλευση της γης, αλλά να δίνουμε επιπλέον κίνητρα στους ανθρώπους που καλλιεργούν και παράγουν στην ύπαιθρο.
{jathumbnail off}