Νέα παράταση των έργων στο αεροδρόμιο… Πάνε για Απρίλιο του 2017!

aerodromio pirgos

aerodromio pirgos

Ούτε το 2016 τελικά θα είναι η χρονιά του αεροδρομίου Ιωαννίνων… Η ολοκλήρωση των έργων, παίρνει μία ακόμη παράταση, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος ότι θα είναι η τελευταία.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost η κατασκευάστρια εταιρία υπέβαλλε αίτημα στην επιβλέπουσα αρχή, με το οποίο ζητά να της χορηγηθεί παράταση από τις 13 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και τις 26 Απριλίου του 2017!!!

Το γεγονός ότι η εταιρία κατέθεσε τελικά, στο παρά ένα, αίτημα παράτασης, μπορεί να ερμηνευθεί και ως θετικό, αφού σε διαφορετική περίπτωση, θα ακολουθήσει μία γραφειοκρατική διαδικασία και ένας δικαστικός μαραθώνιος, με άγνωστη κατάληξη.

Η ολοκλήρωση των έργων στους επόμενους δεκατέσσερις μήνες, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη ροή χρηματοδότησης.

Οι πιστώσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από εθνικούς πόρους και κατά διαστήματα φτάνουν με το σταγονόμετρο αλλά και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι από την επιβλέπουσα υπηρεσία και μετά από αγώνα δρόμου, έχουν διασφαλιστεί πλέον όλες οι αδειοδοτήσεις, όπως η περιβαλλοντική και η οικοδομική.

Το φυσικό αντικείμενο που απομένει να ολοκληρωθεί στο αεροδρόμιο ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό, καλύπτεται η κατασκευή του νέου κτιρίου, του πάρκινγκ, του περιβάλλοντος χώρου αλλά και του κόμβου.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι αν υπάρξει μία κανονική ροή χρηματοδότησης, οι δεκατέσσερις μήνες της παράτασης, επαρκούν ώστε τα Γιάννινα να αποκτήσουν ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο.

Η αξιοποίηση και η ανάπτυξή του είναι ένα άλλο κεφάλαιο, σίγουρα καθόλου εύκολο.

Όμως αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση του έργου και η τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης, που θα διασφαλίζει την αξιοπιστία του αεροδρομίου..

Σημειώνεται ότι η ανάθεση των έργων του αεροδρομίου έγινε το 2006… Συμπληρώθηκε μία δεκαετία λοιπόν και πάμε για την δεύτερη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ