Τους έβαλαν σε διαθεσιμότητα, τους ζητάνε και τα…ρέστα

feres

feres

Η δικαίωση ήρθε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, για τέσσερις αστυνομικούς των Ιωαννίνων, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί στις Φέρρες του Έβρου και κατέληξαν σε διαθεσιμότητα.

Από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, όπου έκαναν υπηρεσία με άλλους συναδέλφους της, είχαν αποδράσει επτά κρατούμενοι και το τότε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με μία βεβιασμένη απόφαση και χωρίς να εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα, τους έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Ήταν Μάρτιος του 2013 και χρειάστηκε να περάσουν δυόμισι χρόνια, ωσότου το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό να αποφανθεί και ουσιαστικά να δικαιώσει τους τέσσερις αστυνομικούς των Ιωαννίνων, στους οποίους επιβλήθηκε μόνο ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο..

Από τότε είχε γίνει γνωστό ότι οι συνθήκες κράτησης ήταν άθλιες ενώ στους ίδιους χώρους βρίσκονταν ποινικοί και λαθρομετανάστες…

Η δικαίωση μπορεί να ήρθε λοιπόν ωστόσο οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα…

Όπερ μεταφράζεται σε 900 ευρώ, έκαστος…

Όταν οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στην ίδια περιοχή ωσότου ολοκληρωθεί η ΕΔΕ…

Έτσι οι Γιαννιώτες έμειναν στον Έβρο, στο ξενοδοχείο όπου είχε φροντίσει η υπηρεσία τους… Μόνο που τώρα καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό της διαμονής!!!

Το θέμα έχει μεταφερθεί από τους τοπικούς συνδικαλιστές στην ηγεσία ενώ σήμερα ετέθη και στον Υπουργό…

Είναι από τα παράλογα που πάντα θα συναντά κάποιος στην Ελλάδα!
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ