Κλειστοί την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω κινητοποίησης της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων.

«Μετέχουμε και εμείς στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και εξήγγειλε η ΚΕΔΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα την απαξίωση και συρρίκνωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όλης της χώρας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ, με την οποία γίνεται γνωστό το κλείσιμο των παιδικών σταθμών στην πόλη των Ιωαννίνων.

Αιρετοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι με κοινή επιστολή τους ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για να του εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στο νηπιαγωγείο των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών. 

Όπως υποστηρίζουν, αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους σε αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ