Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα για το ΤΕΙ

Ψήφισμα με αφορμή την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, ύστερα από σχετική συζήτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα.

Το ψήφισμα αποστέλλεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στους τοπικούς Βουλευτές.

Ο Δήμος αρνείται να αποδεχθεί την πρόταση που δημοσιοποιήθηκε καθώς εξαιρεί την Ηγουμενίτσα από τον ακαδημαικό χάρτη, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση και συναίνεση, την ίδια στιγμή που συμπεριλαμβάνονται οι πρωτεύουσες των άλλων Νομών.

Εκτιμά ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να μετεξελιχθεί σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ικανό μάλιστα, να λειτουργήσει άμεσα

Η κατάργηση του μοναδικού ακαδημαϊκού τμήματος μιας ακριτικής περιοχής που συγκεντρώνει ιδιαίτερα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, ούσα επιπλέον πύλη εισόδου της χώρας, αποτελεί βάναυση προσβολή των κατοίκων της περιοχής μας στέλνοντας ένα μήνυμα αδιαφορίας και περιφρόνησης τους.

Καλεί τέλος την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου,  όλους τους φορείς αλλά και όλους τους Θεσπρωτούς, ιδιαίτερα τους ακαδημαϊκούς,  σε συσπείρωση και ενότητα, ζητώντας παράλληλα να ταχθούν υπέρ του δίκαιου, από κάθε άποψη, αιτήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ