Σε αναβρασμό βρίσκεται η Σχολή Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση με το ΤΕΙ και την πρόταση για ένταξη του Τμήματος Λαικής Μουσικής Παράδοσης.
Οι φοιτητές πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση ενώ βρίσκονται σε διαρκή διαβούλευση προκειμένου να προσδιορίσουν την στάση τους. Την Πέμπτη θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους και ανάλογα από τις απαντήσεις που θα λάβουν θα προσδιορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Ο Σύλλογος φοιτητών έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος θα βρίσκεται την Παρασκευή στα Γιάννινα, χωρίς προς το παρόν να έχει λάβει απάντηση.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κλείσιμο της Σχολής, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται καθώς οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς και από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.