Συνεδρίασε η ΝΟΔΕ εν αναμονή των αποφάσεων της Αθήνας..

Σε γενική αναταραχή βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στην Ήπειρο, καθώς είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του κέντρου να βάλει φρένο στο «αντάρτικο» φτάνοντας ακόμη και στην ομαδική διαγραφή στελεχών του κόμματος. Κανένας από τους δέκα που είχαν κληθεί σε ακρόαση δεν παρέστη στο ραντεβού με τον Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, όπως είχε γίνει σαφές από το πρωί του Σαββάτου, όταν δημοσιοποιήθηκε η κοινή τους δήλωση. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα αποσαφηνιστεί αν τελικά κληθούν στο Πειθαρχικό ώστε να ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία προς την διαγραφή ή αν η Νέα Δημοκρατία επιλέξει να μην προκαλέσει άλλο θόρυβο.

Έγκυρες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους, να διαγράψει δηλαδή τα κομματικά της στελέχη, στέλνοντας έτσι, μέσω της Ηπείρου, μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.

Εν αναμονή των εξελίξεων αυτών συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων. Στη συνεδρίαση παρέστη η κ. Μαρίνα Καλιαμούρη, η οποία περιλαμβάνεται στην ομάδα των δέκα που είχαν κληθεί σε ακρόαση. Κατέθεσε γραπτό κείμενο στη συνεδρίαση εκφράζοντας με αυτό την ένστασή της για τον χρόνο και τον σκοπό της συνεδρίασης, με επιχείρηση ότι είχε προηγηθεί το μεσημέρι ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, με τις θέσεις της για τις Περιφερειακές εκλογές.

Στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Βασικός σκοπός της συζήτησης που έγινε ήταν να καταφανεί ότι η ιδιότητα κομματικού αξιώματος και κομματικού τίτλου συνεπάγεται υποχρεώσεις προς το κόμμα. Και μία από τις βασικές υποχρεώσεις είναι η συμμόρφωση με τις αποφάσεις του. Όπως τονίστηκε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί με αυτές ή να μην τις υπηρετεί, όμως σε αυτή την περίπτωση, προϋπόθεση είναι η παραίτηση.

Το διακύβευμα των Περιφερειακών εκλογών, οι οποίες μονοπώλησαν την συνεδρίαση, ανέλυσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, οι εκλογές στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας τον Μάιο του 2019 αποτελούν ουσιαστικά το πρόκριμα των βουλευτικών. Είναι αυτές που η Νέα Δημοκρατία θα μετρήσει δυνάμεις και κυρίως θα μετρήσει την απήχηση στην κοινωνία κόντρα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για μία αναμέτρηση που ξεπερνά τον Καχριμάνη… Πρόκειται για μία αναμέτρηση βαρύνουσας σημασίας, από την οποία δεν θα προκύψει μόνο περιφερειάρχης αλλά θα δοθεί το πιο σαφές και δυνατό μήνυμα.. Στην μάχη αυτή πρέπει να πάμε με συντεταγμένες δυνάμεις.. Πολύ περισσότερο στην Ήπειρο όπου υπάρχει ένας καταξιωμένος και πετυχημένος περιφερειάρχης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκαν αρκετά μέλη της Νομαρχιακής ενώ δεν έλειψε και η κριτική προς το κέντρο, το οποίο παρότι ήταν ενήμερο της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Ήπειρο, δεν φρόντισε να την αντιμετωπίσει εγκαίρως.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ