Χτυπήματα κάτω από την μέση για το γάλα

Χτυπήματα κάτω από την μέση και μπαράζ δημοσιευμάτων έχει φέρει η κινητικότητα που αναπτύσσει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης ώστε να υπάρξει έλεγχος της αλυσίδας «εμπορία γάλακτος- παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων».

Όπως τονίζεται σε μία ακόμη ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, η κινητικότητα αυτή έχει ενοχλήσει πολλούς και ειδικά εκείνους που είχαν ξεχάσει τι θα πει έλεγχος.

«Το βλέπουμε και το αισθανόμαστε σε καθημερινή βάση, είτε με δημοσιεύματα, είτε με «χτυπήματα κάτω από τη μέση». Ο αγώνας όμως και θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί προς όφελος των κτηνοτρόφων μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στο ζήτημα με τις μειώσεις στις τιμές του γάλακτος αλλά και στις εισαγωγές. Και παρότι στην Ήπειρο δεν γίνονται εισαγωγές οι κτηνοτρόφοι υφίστανται όμως σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο Υπουργείο και τον καθ΄ ύλην αρμόδιο ελεγκτικό Οργανισμό ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να διευρυνθούν και στη συνέχεια να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η Περιφέρεια με την ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και στο θέμα της πώλησης της Δωδώνης, στο οποίο υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες αναφορές. Στο ίδιο αναφέρθηκε με σχετικό του δημοσίευμα το Epiruspost (δείτε εδώ).

Η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Τέλος, επειδή από ορισμένους επαναφέρεται το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης», καλά είναι να λέγεται όλη η αλήθεια: Η Περιφέρεια δεν ήταν μέτοχος, δεν συμμετείχε στις διαδικασίες και δεν αποφάσισε εκείνη την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας. 

Η πώλησή της αποφασίστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο, ύστερα από την κατάρρευση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές. Κι όποιος νομίζει ότι μπορούσε να αντιστρέψει την πορεία εκείνη με ευχολόγια, ας δει σήμερα τι προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν Δήμοι της Ηπείρου, των οποίων ακίνητά τους προωθούνται ερήμην προς πώληση και χωρίς να βαρύνονται με βάρη ή να έχουν εξάρτηση με τράπεζες, όπως η τότε «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», η οποία θα οδηγούνταν σε πτώχευση μαζί με την Α.Τ.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ