Αυγενάκης: Δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις για τον Δήμο Ιωαννιτών

Μέχρι το τέλος του μήνα θα αποσταλούν από τις τοπικές οργανώσεις οι προτάσεις για ενδεχόμενες υποψηφιότητες στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως και για τις άλλες τρεις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου. Το ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στα Γιάννινα, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως να αναζητά την καλύτερη λύση, χωρίς να βιάζεται να λάβει αποφάσεις. Ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, παρακολουθώντας προφανώς όσα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, παρενέβη με συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1. Ο ίδιος δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, ωστόσο έδωσε το βασικό πλαίσιο για την λήψη των αποφάσεων.

«Αναζητούμε πρόσωπα ικανά, αυτοδιοικητικά, πρόσωπα που θα ενώνουν τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως θα φέρουν αποτέλεσμα. Αν αυτά είναι και στελέχη του κόμματός μας ακόμη καλύτερα», ανέφερε για να συμπληρώσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει να αναπτυχθούν τάσεις διαλυτικές και συμπεριφορές αλλόκοτες.

Μέχρι το τέλος του μήνα η Αθήνα αναμένει τις αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων, όπως και τις προτάσεις που θα αποσταλούν από την τοπική ΝΟΔΕ μέσα από την διαδικασία διαλόγου που έχει ανοίξει. Τις προτάσεις θα τις επεξεργαστεί η Επιτροπή που έχει συσταθεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα ακολουθήσουν τμηματικά οι ανακοινώσεις.

«Δεν βιαζόμαστε. Η καλή δουλειά θέλει ζύμωση, προσεκτικές κινήσεις, χρόνο, τρόπο και ζύμωση… Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι βιαστικό», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται η περίπτωση στήριξης της υποψηφιότητας του Μωυσή Ελισάφ.

«Δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις, γνώμονας είναι να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για το καλό του τόπου και να διασφαλίζεται η συνεργασία την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ