Σε τέλμα η Νέα Δημοκρατία.. Όλα του Δήμου δύσκολα!

Σε απόλυτο τέλμα έχουν εισέλθει οι διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την επιλογή υποψηφίου δημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών. Μετά από έναν κύκλο διεργασιών, που συνοδεύτηκε από δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις τα πάντα έχουν παγώσει, με αρκετά στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους αλλά και την απογοήτευσή τους από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Μάλιστα ορισμένοι νέοι, που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στα κοινά, εγκαταλείπουν νωρίς κάθε τέτοια προοπτική, εφόσον δεν βλέπουν μία λύση με προοπτική.

Όσο ο καιρός περνάει τόσο το ενδιαφέρον μειώνεται και τα περιθώρια να υπάρξει μία υποψηφιότητα αξιώσεων (όπως αυτή του Βασίλη Γιάπρου στην Πρέβεζα) στενεύουν.

Κάποιες λύσεις που θα μπορούσαν να βγάλουν τη Νέα Δημοκρατία από το αδιέξοδό της, κάηκαν στην εκκίνηση…

Έτσι ουσιαστικά το κόμμα έχει επιστρέψει εκεί που βρίσκονταν πριν καν ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Στη λύση δηλαδή του Νίκου Γκόντα ή του Φίλιππου Σιάκα, οι οποίες ωστόσο δεν ενθουσιάζουν την Αθήνα.

Ουσιαστικά και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Πειραιώς έχει κλείσει την πόρτα και στους δύο, όμως μπορεί να υποχρεωθεί σε μία στήριξη από το… παράθυρο ή σε μία μη στήριξη…

Στους κόλπους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός δημοτικών συμβούλων που θέλει εκ νέου υποψήφιο το Νίκο Γκόντα, όμως υπάρχουν και κείνοι που τονίζουν ότι ο κύκλος του στο δημαρχείο έχει κλείσει. Έμμεσα διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιοι μαζί του.

Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τον Φίλιππο Σιάκα να είναι σε συζητήσεις για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί να συναντηθούν οι πορείες της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας με τον Φίλιππο Σιάκα; Κάποιοι πιστεύουν πως ναι… Άλλοι πάλι θεωρούν πως δύσκολα θα υπάρξει ένα σχήμα που μπορεί να απευθυνθεί πέραν της κεντροδεξιάς και να δώσει την μάχη του πρώτου γύρου με πιθανότητες εισόδου στον δεύτερο.

Ο προβληματισμός είναι έντονος και φαίνεται πως η ημερομηνία λήξης του δεν έρθει σύντομα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ