Με συμπληρωμένη μελέτη ο δακτύλιος της πόλης

Με την σύνταξη ενός συμπληρωματικού τεύχους που αφορά στην αξιολόγηση και την κυκλοφοριακή θεώρηση του οδικού δικτύου της πόλης, ο Δήμος Ιωαννιτών θα επιχειρήσει να πάρει πράσινο φως για την κατασκευή του μεγάλου δακτυλίου της πόλης. Προς το παρόν, το έργο μένει στάσιμο και ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύτιμος. Μετά την ακύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμος αφιέρωσε αρκετό χρόνο επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μία πολιτική λύση. Αυτό δεν συνέβη και στα Νοέμβρη ανοίγει ουσιαστικά και πάλι την διαδικασία καθώς συμπληρώθηκε η αρχική μελέτη.

Το επιπλέον τεύχος που ζητήθηκε από την εταιρία που εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είναι εστιασμένο την βασική αρτηρία που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος, στον άξονα δηλαδή από την Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Η συμπληρωμένη μελέτη θα υποβληθεί εκ νέου για έγκριση και αν δοθεί το πράσινο φως, ο Δήμος θα αναμένει την επαναπροκήρυξη πρόσκλησης από την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να εντάξει το έργο.

Με δεδομένες τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι μέχρι τις εκλογές του Μαΐου το έργο δύσκολα θα έχει δημοπρατηθεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ