Με 25 εκατομμύρια στο ταμείο… Δήμος σαν… Τράπεζα

Σε ένα μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα τείνει να μετατραπεί ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς το αποθεματικό του θα το ζήλευαν και οι Τράπεζες!! Και μπορεί η Δημοτική Αρχή να αισθάνεται περήφανη γιατί έχει στο ταμείο σχεδόν 25 εκατομμύρια, όμως ο ρόλος του Δήμου δεν είναι να αποταμιεύει χρήματα, αλλά να τα μετατρέπει σε έργα και υπηρεσίες προς τους πολίτες… Και αυτή ήταν μία βασική πτυχή στην οποία επικεντρώθηκε η κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον οικονομικό απολογισμό του 2017! Η Δημοτική Αρχή βέβαια δήλωσε για μία ακόμη φορά περήφανη για την οικονομική εξυγίανση, στην προκειμένη περίπτωση για την οικονομία που πέτυχε!

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο την τελευταία χρονιά το ταμείο του Δήμου αυξήθηκε κατά 900 χιλιάδες!

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, που έκανε την βασική εισήγηση, ανέφερε ότι η Δημοτική αρχή δεν υποθήκευσε το θέμα της πόλης και σχεδίασε με βάση τους πραγματικούς πόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η εισπραξιμότητα διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα καθώς τα ίδια έσοδα ανήλθαν στα 18,4 εκατομμύρια, εισπράχθηκαν βεβαιωμένες οφειλές ύψους 840 χιλιάδων, εισπράχθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα ληξιπρόθεσμα, μειώθηκαν οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις για δάνεια και ενισχύθηκε η οικονομική αυτάρκεια.

«Δοξάστε μας»… Με την φράση αυτή απάντησε ο Νίκος Γκόντας στην εισήγηση του αντιδημάρχου, συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή έστω και στους τελευταίους μήνες της θητείας της θα πρέπει να αποδώσει τα χρήματα στην πόλη ενισχύοντας τους τομείς που έχουν πραγματική ανάγκη. Κεντρικός εισηγητής από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ήταν ο Στέφανος Μάντζιος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην αδυναμία υλοποίησης των προγραμμάτων έργων και των προυπολογισμών του Δήμου τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε ότι πάνω από το 50% του τεχνικού προγράμματος δεν έχει εκτελεστεί ενώ ειδική αναφορά έκανε σε ένα έργο, στην ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου στο σχολείο Αμπελιάς, με προυπολογισμό μόλις πέντε χιλιάδων ευρώ, που σέρνεται από πρόγραμμα σε πρόγραμμα των τελευταίων αρκετών ετών.

Κριτική άσκησε ο Άρης Μπαρτζώκας επισημαίνοντας ότι η εικόνα που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος απέχει πολύ από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος καυτηρίασε το έλλειμμα στον τομέα των έργων.

Τέλος ο Βασίλης Καφαράκης εκ μέρους της ΔΡΑΣΥ, άσκησε περισσότερο πολιτική κριτική επαναλαμβάνοντας ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος από τα οικονομικά επιτεύγματα του Δήμου, ο οποίος είναι δυνατός και ικανός να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ