Open Mall στην παλιά αγορά των Ιωαννίνων! Κατατέθηκε η πρόταση

Την εικόνα της παλιάς αγοράς στην πόλη των Ιωαννίνων φιλοδοξεί να αλλάξει ο Δήμος και το Επιμελητήριο μέσω της πρότασης για την δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου που κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον σε ολόκληρη την χώρα. Από την Ήπειρο, την ένταξή τους, πέραν του Δήμου Ιωαννιτών, διεκδικούν η Άρτα η οποία είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της πρότασής της εδώ και αρκετούς μήνες αλλά και η Πρέβεζα σε συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Ο Δήμος Ιωαννιτών από κοινού με το Επιμελητήριο επιδιώκει την ένταξη μιας περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η περιοχή παρέμβασης στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης, οριοθετείται από τις οδούς: οδός Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζωής Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Αγίου Νικολάου) και Παρ. Ευαγγελίδη.

Συγκεκριμένα, η περιοχή παρέμβασης έχει συνολική έκταση 11.726,82 τ.μ. και συνολικό μήκος 1.725,60 μ.

Πρόκειται για μία πρόταση αναπτυξιακού χαρακτήρα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των πολιτιστικών πόρων της περιοχής που θα δώσει την ευκαιρία να επενδυθούν περίπου 1,8εκ. ευρώ στα Ιωάννινα, με μηδενική χρήση ίδιων κεφαλαίων του Δήμου ή των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων, ώστε να αναδειχτεί η παλιά αγορά του κέντρου δίνοντας μια μοναδική ταυτότητα, η οποία θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής και την εμπορικότητα της.

Για την ολοκλήρωση της πρότασης, εκτός από το Δήμο και το Επιμελητήριο, κινητοποιήθηκαν και οργανώσεις πολιτών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής, συγκέντρωσαν υπογραφές συμμετοχής και συμμετείχαν ενεργά σε συναντήσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της πρότασης. Επιπροσθέτως, η κατάθεση της πρότασης δε θα ήταν δυνατή χωρίς την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.

Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή ήταν η συγκέντρωση ικανού αριθμού συμμετεχόντων επιχειρήσεων-ωφελούμενων. Στην περιοχή παρέμβασης, υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους συνολικά 114 επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας την μέγιστη βαθμολογία και προσδίδοντας την απαραίτητη δυναμική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ