Σε ρυθμούς κατάρτισης ψηφοδελτίων…

Σε ρυθμούς κατάρτισης ψηφοδελτίων κινούνται πλέον τόσο οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και οι υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της περιοχής. Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές του Μαίου είναι μεν πολύς, ωστόσο κυλά αντίστροφα. Και μπορεί κανένας από τους υποψηφίους σε Περιφέρεια και Δήμους να μην διαρρέει το παραμικρό ωστόσο οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχουν πάρει φωτιά και οι βολιδοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Το στίγμα της ανανέωσης, σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να δώσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος έχει θέσει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την επιλογή δύο τουλάχιστον τεχνοκρατών για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του. Κι αυτή την φορά κινείται σε χώρους πέραν της κεντροδεξιάς.

Με συνεχείς επισκέψεις σε όλη την Ήπειρο συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Δημήτρης Δημητρίου. Βασικός του στόχος είναι να καταρτίσει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Βασική δεξαμενή αποτελεί ο χώρος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος παραμένει εξαιρετικά προνομιακός στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Ζάψας, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη που θα θελήσουν να δώσουν μαζί του την εκλογική μάχη. Πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθειά του είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα την ανθρωπογεωγραφία της κάθε περιοχής.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, προερχόμενος ο ίδιος από την κεντροδεξιά, απευθύνεται και πέραν αυτής. Ήδη έχει ανακοινώσει πολλά ονόματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, γεγονός που προκάλεσε τριγμούς στην γαλάζια παράταξη. Εκτιμάται ότι η λίστα αυτή θα αποτελέσει την βασική δεξαμενή για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ενώ από το περιβάλλον του μιλούν και για εκπλήξεις.

Σε πιο στενούς κομματικούς χώρους κινείται η Λαική Συσπείρωση, η παράταξη του ΚΚΕ, που έχει πάντα την δυνατότητα κατάρτισης πλήρους ψηφοδελτίου όπως και η Αριστερή Παρέμβαση με επικεφαλής κι αυτή την φορά τον Νίκο Ζήκο.

Άγνωστο παραμένει αν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι παρούσα η “Ελληνική Αυγή” η οποία διαθέτει δύο περιφερειακούς συμβούλους στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο.

Οι διεργασίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίου παίρνουν φωτιά και στο Δήμο Ιωαννιτών, όπου το τοπίο σε μεγάλο βαθμό έχει ξεκαθαρίσει όπως και στους υπόλοιπους δήμους. Κι εκεί αν καταγράφεται ένα υπαρκτό πρόβλημα είναι η εξεύρεση γυναικών, καθώς ο αριθμός τους θα πρέπει αυτή την φορά να είναι μεγαλύτερος από όλες τις προηγούμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ