Από την Τρίτη η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ

Από την ερχόμενη Τρίτη θα βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση οι δύο προτάσεις για το κυκλοφοριακό στα Γιάννινα, όπως περιγράφονται κι αναλύονται στο ΣΒΑΚ, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

(Το σχετικό ρεπορτάζ και οι λύσεις εδώ)

Η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη των Ιωαννίνων, προκύπτει από την ανάγκη επίλυσης ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και της γενικότερης κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης.

«Εμπιστευόμαστε την επιστημονική γνώση και σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης με κέντρο των άνθρωπο. Δίνουμε προτεραιότητα στις μετακινήσεις με τα πόδια, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς σεβόμενοι απόλυτα και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία», σημείωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ανοίγοντας την συζήτηση.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, στη δική της παρέμβαση κατά την έναρξη της διαβούλευσης απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες, τόνισε τη σημασία που έχει οι όποιες αποφάσεις να είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

«Η ανάπτυξη και η ευημερία των Ιωαννίνων ήταν εξ αρχής ο στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Είναι γεγονός ότι έχουμε στα χέρια μας τη χρυσή ευκαιρία να αναδείξουμε τον κρυμμένο και αναξιοποίητο φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό του Δήμου μας και να μετατρέψουμε τα Γιάννενα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αξιοποιώντας τα φυσικά μας πλεονεκτήματα.

Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σχεδιάζουμε τα Γιάννενα που θέλουμε και οραματιζόμαστε στο μέλλον.

Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση που συμβάλει στην πρόοδο τη δική μας και των παιδιών μας.

Είμαι ιδιαιτέρα αισιόδοξη, γιατί συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ειδικούς και κυρίως γιατί προσβλέπουμε στη συνεργασία των συνδημοτών μας, στο πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο δυναμικό της πόλης.

Με δημόσια συζήτηση, με συμμετοχή όλων των δημοτών η παρούσα Δημοτική Αρχή, της οποίας έχω την τιμή να συμμετέχω, εγκαινιάζει μια νέα περίοδο ανοικτού και συμμετοχικού σχεδιασμού για το μέλλον μας.

Δεν μένουμε στα λόγια, αλλά μπαίνουμε σε πράξεις.

Ο Δήμος μας αλλάζει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται, γιατί μαζί σχεδιάζουμε τα Γιάννενα που ονειρευόμαστε, τον τόπο που αγαπάμε», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ