Αντίο στη σιδηροδρομική σύνδεση…

Όχι πως δεν το ξέραμε… Η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου έχει πάει στις καλένδες εδώ και χρόνια.

Απλά τώρα έρχεται ένας ακόμη υπουργός για να μας το υπενθυμίσει. Πρόκειται για τον Κώστα Καραμανλή, υπουργό υποδομών που έρχεται να ξεκαθαρίσει ότι η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου δεν αποτελεί ρεαλιστικό σχέδιο και σίγουρα δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο κ. Καραμανλής ανέφερε:

«Προχειρότητες και απόπειρες δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας, σαν αυτές που ακούγαμε τα τελευταία χρόνια; Τη μια έλεγαν ότι θα κάνουν τη σιδηροδρομική Εγνατία με 5 δισ. … Την άλλη με 4 δισ. … Μετά με 3 δισ. … Τέτοιο «σχεδιασμό» από εμάς μην περιμένετε. Και γενικότερα, δηλώσεις του προκάτοχου μου κ.Σπίρτζη για τον σιδηρόδρομο είναι γνωστό ότι υπήρξαν πολλές και διάφορες, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα λιμάνια του Δούναβη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΓΟΣΕ δεν προκήρυξε κανένα μεγάλο σιδηροδρομικό έργο στα χρονιά της θητείας του. Εγκαινίαζε, βέβαια, κάθε τόσο το τελευταίο μίλι των συμβάσεων που η προηγουμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψε.

Από την πλευράς μας, ο σιδηρόδρομος ασφαλώς και έχει κεντρική θέση στο πρόγραμμά μας, αλλά με αναφορά σε έργα ρεαλιστικά και λειτουργικά. Που εξυπηρετούν τον πολίτη και βελτιώνουν την παρεχόμενη υπηρεσία. Έτσι ιεραρχούμε ως έργα προτεραιότητας την ολοκλήρωση των συστημάτων στο δίκτυο, και ειδικά στον άξονα Πάτρα- Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη- Προμαχώνας (ΠΑΘΕΠ), τη συντήρηση και αναβάθμιση της υποδομής με στόχο τη βελτίωση της χρονοαπόστασης Αθήνα- Θεσσαλονίκη, την προκήρυξη του έργου από Ρίο μέχρι Πάτρα και το σχεδιασμό της νέας πεδινής χάραξης Θεσσαλονίκη- Καβάλα. Όλα αυτά, άλλωστε, τα ανακοινώσαμε λεπτομερώς στο Πρόγραμμά μας, το οποίο οι πολίτες με την ψήφο τους ενέκριναν και εμπιστεύτηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ