Υπομονή κι επιμονή ως τις 27 Απριλίου… «Μένουμε σπίτι», άθληση και περπάτημα με μέτρο

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η χώρα σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν και αποδίδουν σημαντικά, όπως ανέφερε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο καιρός βελτιώνεται, η Άνοιξη είναι εδώ και έρχεται και Πάσχα. Το κράτος είναι επί ποδός για να αποτρέψει κάθε έξοδο και οι πολίτες καλούνται όχι μόνο να είναι συνεπείς με τα μέτρα αλλά να κάνουν και πολύ μεγάλη υπομονή. Η κατάσταση που βιώνουμε σε κανέναν δεν είναι ευχάριστη.

Όμως σ’ αυτή οφείλεται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία, Ισπανία ή Γαλλία! Το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστεί η υπομονή όλων μας.

Ναι στο περπάτημα, είπε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας αλλά με τα μέτρα που επιβάλλονται. Μισή ώρα την ημέρα, κοντά στα σπίτια μας και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Όχι όλοι μαζί… όχι παρέες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να γκρεμιστεί ό,τι χτίσαμε μέχρι τώρα» και ότι τα ενθαρρυντικά επιδημιολογικά δεδομένα δεν συνιστούν ότι «όλα πάνε καλά και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.»

«Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής» σημείωσε στη συνέχεια εξηγώντας ότι είναι πολύ σημαντικό «μέχρι τις 27 Απριλίου να μείνουμε όλοι πιστοί στο δόγμα, στο στοίχημα, στην προσπάθεια που κάνουμε μέχρι τώρα.»

Καταλήγοντας κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ώστε «να παραμείνουμε παράδειγμα οι Έλληνες.»

«Είναι αντιληπτό ότι υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση» αναγνώρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για δημιουργικές εξαιρέσεις» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε «υψηλό βαθμό επιφυλακής και εγρήγορσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ