Το Πάσχα ισχύει ότι και τις υπόλοιπες μέρες… Μένουμε σπίτι..

«Δεν θα επιτραπεί ο συγχρωτισμός σε αυλές και ταράτσες. Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα,  αν δεν είμαστε σοβαροί μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου»… Αυτές ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να πείσει όλους ότι αυτό το Πάσχα μένουμε στο σπίτι μας.  «Κάθε προσπάθεια φιλικής συνάθροισης σε αυλές και πιλοτές αποτελεί μια ακόμη εστία διασποράς της νόσου» τόνισε χαρακτηρίζοντας ως «στοίχημα ευθύνης» την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Υπενθύμισε πως και τις ημέρες αυτές «ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στα ακέραιο», δηλαδή μετακινήσεις μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους -και σίγουρα όχι μετακινήσεις φίλων και συγγενών-, όπως και πρόστιμα για υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Ρωτούν κάποιοι αν θα στείλουμε την αστυνομία» γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι πέραν της συλλογικής υπευθυνότητας, «η αστυνομία σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί, όπου παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους». Σε κάθε περίπτωση, «το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς» αποφάνθηκε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας να «μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων».

«Η συζήτηση που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιδείξουμε υπομονή και καρτερικότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και «στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε, με αφορμή τα σενάρια επανόδου στην κανονικότητα. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε στην ίδια κατεύθυνση και γνωστοποίησε ακόμη πως «η κυβέρνηση προφανώς προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, αλλά τα μέτρα ισχύουν μέχρι 27 τις Απριλίου», καθώς «τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν πολύ εύκολα να ανατραπούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ