Έκτακτα μέτρα: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις από Μ. Σάββατο ως Δευτέρα του Πάσχα

Tον διπλασιασμό του προστίμου των 300 ευρώ και την αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση των 18:00, για τον κορωνοϊό. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα. Σαρωτικοί και σχολαστικοί θα είναι οι έλεγχοι για τον κωδικό Β4, που επιτρέπει την μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε συγγενικό πρόσωπο.

Μετακινήσεις με αυτή την δικαιολογία θα ελέγχονται εξονυχιστικά ενώ στο όχημα δεν θα πρέπει να βρίσκονται άνω των δύο ατόμων.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι οι εκκλησίες και τα κοιμητήρια θα είναι κλειστά.

Ξεκινώντας την σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αναφέρθηκε στην δημοσκόπηση που έδειξε ότι 9 στους 10 θα πειθαρχήσουν, θα κάνουν Πάσχα στο σπίτι τους και για αυτή την ιδιαίτερη παγκοσμίως χρονιά θα αλλάξουν τις συνήθειές τους. «Αυτοί οι 9 στους 10 θα μπορούν να είναι υπερήφανοι, όταν όλα αυτά τελειώσουν, να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα νίκησε στον κορωνοϊό με τους ίδιους στην πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, όπως είπε, την ίδια στιγμή το ίδιο ποσοστό δείχνει πως 1 στους 10 δεν θα πειθαρχήσει, «αυτός θα συνεχίσει να προσποιείται ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι ο ιός θα κάνει εξαιρέσεις επειδή είναι Πάσχα. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Κάποιοι συμπεριφέρονται λες και θα πάθουν κάτι αν για μια χρονιά φάνε μαγειρίτσα μαζί με τους ανθρώπους που μένουν στο ίδιο σπίτι, ή αν αλλάξουν τις συνήθειες τους για μια χρονιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μείωση των κρουσμάτων

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ημερήσια ενημέρωση την Μεγάλη Πέμπτη.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.207.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρείς θανάτους από τον ιό το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 105.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ