Λήξη συναγερμού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.. Αρνητικό το δεύτερο τεστ της 63χρονης

Αρνητικό βγήκε το επαναληπτικό τεστ για ανίχνευση του Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκε η 63χρονη που είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Έτσι έληξε ουσιαστικά ο συναγερμός στο νοσηλευτικό ίδρυμα που είχε σημάνει τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι αναλύσεις στο πρώτο τεστ της γυναίκας έγιναν από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο στην Αθήνα, στο οποίο απευθύνθηκε μαζί με την κόρη της. Αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί για δύο βδομάδες περίπου και ο ΕΟΔΥ ώστε να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο αυτών έγινε επανέλεγχος στην 63χρονη.

Το αποτέλεσμα των αναλύσεων από το Ινστιτούτο Παστέρ αυτή την φορά ήταν αρνητικό και το νοσοκομείο ενημερώθηκε επίσημα.

Ταυτόχρονα αρνητικά έχουν βγει όλα τα τεστ, πάνω από εξήντα, τα οποία έγιναν σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό αλλά και σε συνοδούς άλλων ασθενών που είχαν έρθει σε επαφή με την γυναίκα.

Ο συναγερμός έληξε, ωστόσο είναι άγνωστο τι ακριβώς συνέβη με το πρώτο τεστ που σήμανε και τον συναγερμό. Ήταν ψευδώς θετικό ή επρόκειτο για λάθος του κέντρου;

Προς το παρόν κανείς δεν έχει απάντηση.

Η 63χρονη είχε νοσηλευτεί για δύο βδομάδες περίπου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα με χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα. Στο διάστημα αυτό δεν είχε παρουσιάσει κανένα ύποπτο σύμπτωμα ώστε να υποβληθεί σε τεστ.

Μετά το δεύτερο τεστ και τα αρνητικά αποτελέσματα το νοσοκομείο ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του και την ηρεμία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ