Επανέρχονται οι γνώριμοι ρυθμοί… Με μέτρα και προσμονή για την πλήρη άρση

Η πρώτη μέρα επιστροφής στην μερική κανονικότητα βρήκε τα Γιάννινα να θυμίζουν κάτι από την προ κορωνοιού εποχή. Αυξημένη κίνηση πεζών, με μάσκες και αποστάσεις, αυξημένη όμως και η κίνηση οχημάτων… Μάλιστα επανέκαμψαν τα πρώτα διπλοπαρκαρίσματα, έστω και για λίγο, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πρεμιέρα έβγαλε πολύ κόσμο έξω, άλλους να κάθονται στα παγκάκια των πλατειών και να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη μέρα, άλλους να περιμένουν στις ουρές των τραπεζών και άλλους να κάνουν τις πρώτες επισκέψεις τους στα καταστήματα που άνοιξαν.

Κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, είδη ηλεκτρικών και αθλητικών ειδών, καταστήματα οπτικών, προετοιμάστηκαν για τα νέα δεδομένα και δέχονται τους πελάτες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στα κομμωτήρια αν κάνει προκαλεί εντύπωση είναι τα πλέξι γκλας που έχουν τοποθετηθεί… Το προσωπικό με μάσκες όπως και οι κυρίες που πρώτες έσπευσαν για τον απαραίτητο καλλωπισμό μετά την καραντίνα.

Τα μέτρα τηρούνται σε μεγάλο βαθμό όμως η προσμονή όλων είναι μεγάλη.

Αναμένουν το καθολικό άνοιγμα της αγοράς, ειδικά των εμπορικών καθώς ήδη οι βιτρίνες γεμίζουν με ανοιξιάτικα χρώματα και σύντομα θα ακολουθήσουν τα καλοκαιρινά.

Και κυρίως την λειτουργία των καφέ, ώστε να μπορέσουν να ξαναβρεθούν με φίλους και να απολαύσουν μετά από μεγάλο διάστημα τον καφέ τους και τις συζητήσεις.

Η ανησυχία φυσικά υπάρχει… Όμως όσο τηρούνται τα μέτρα ξέρουν ότι δεν αφήνουν περιθώρια στην πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ