Το Ηπειρωτικό μέλι αποκτά ταυτότητα

Η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της ευεργετικής δράσης του μελιού που παράγεται στην Ήπειρο αποτελεί το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης στην οποία προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ορισμένα από τα μέλια της περιοχής έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να ξεκινήσει μία συντονισμένη διαδικασία για την ανάδειξη του προιόντος και την στήριξη των παραγωγών.

«Έχουμε πολλούς παραγωγούς  και θέλουμε να τους δώσουμε ταυτότητα (για το μέλι)   όχι μόνο γεωγραφικής ένδειξης, αλλά και ειδικών θεραπευτικών ιδιοτήτων.  Προγραμματίσαμε μια έρευνα με το Πανεπιστήμιο   Θεσσαλίας για  την αντιοξειδωτικότητα του μελιού. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή του Πωγωνίου, της Κόνιτσας, το Ζαγορίου, του Μετσόβου, του Περιστερίου, και θα συνεχίσουμε μέχρι τα Άγραφα, τα Τζουμέρκα, και την περιοχή του Σουλίου. Θα εξετάσουμε μέλι από όλες αυτές τις περιοχές για να δούμε τις ιδιότητές του. Έχει γίνει μια πρώτη έρευνα, θα την τελειοποιήσουμε και θα δώσουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ