Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην πόλη της Άρτας νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.
Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου διοργανώνονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στο Ξενοδοχείο Theasis Paramythia Hotel, (Κ. Καραμανλή 169, Παραμυθιά) τα ακόλουθα σεμινάρια:
Τρίτη 9 Ιουνίου
- Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11:00 – 16:00
- Εκτίμηση σφάγιου, 16:00 – 21:00
Τετάρτη 10 Ιουνίου
- Διατροφή μηρυκαστικών, 11:00 – 16:00
- Ποιότητα ζωικών προϊόντων, 16:00 – 21:00
Πέμπτη 11 Ιουνίου
- Βασικές αρχές μεταποίησης και συσκευασίας, 11:00 – 16:00
- Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο, 16:00 – 21:00
Παρασκευή 12 Ιουνίου
- Ασφάλεια τροφίμων, 11:00 – 16:00 και 16:00 – 21:00
Στην πόλη της Άρτας τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου ως εξής:
Τρίτη 23 Ιουνίου
- Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο, 11.00 – 16.00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)
- Διατροφή μηρυκαστικών, 16:00 – 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)
Τετάρτη 24 Ιουνίου
- Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)
Πέμπτη 25 Ιουνίου
- Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)
Παρασκευή 26 Ιουνίου
- Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)
Σημειώνεται ότι σε κάθε σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορονοϊού COVID-19.
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης (μελλοντικοί) επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.