Εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην πόλη της Άρτας νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.

Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου διοργανώνονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στο Ξενοδοχείο Theasis Paramythia Hotel, (Κ. Καραμανλή 169, Παραμυθιά) τα ακόλουθα σεμινάρια:

Τρίτη 9 Ιουνίου

  • Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11:00 – 16:00
  • Εκτίμηση σφάγιου, 16:00 – 21:00

Τετάρτη 10 Ιουνίου

  • Διατροφή μηρυκαστικών, 11:00 – 16:00
  • Ποιότητα ζωικών προϊόντων, 16:00 – 21:00

Πέμπτη 11 Ιουνίου

  • Βασικές αρχές μεταποίησης και συσκευασίας, 11:00 – 16:00
  • Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο, 16:00 – 21:00

Παρασκευή 12 Ιουνίου

  • Ασφάλεια τροφίμων, 11:00 – 16:00 και 16:00 – 21:00

 Στην πόλη της Άρτας τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου ως εξής:

Τρίτη 23 Ιουνίου

  • Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο, 11.00 – 16.00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)
  • Διατροφή μηρυκαστικών, 16:00 – 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)

Τετάρτη 24 Ιουνίου

  • Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Βυζαντινό Ξενοδοχείο (παλαιά Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων, Φιλοθέη)

Πέμπτη 25 Ιουνίου

  • Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)

Παρασκευή 26 Ιουνίου

  • Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων, 11.00 – 16.00 και 16:00 – 21:00, Arta Palace Hotel, (5ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Αγρινίου)

Σημειώνεται ότι σε κάθε σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορονοϊού COVID-19.

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης (μελλοντικοί) επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.