Δεν υπάρχει κρούσμα στον 5ο Παιδικό Σταθμό

APAIDIKOI ST

Δεν υπάρχει θετικό κρούσμα στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτό τονίζει με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΟΚΙΠΑΠΑ μετά από σχετικές καταγγελίες που έγιναν.

Διευκρινίζει ότι την περασμένη Δευτέρα μητέρα βρέφους βρέθηκε θετική. Άμεσα η Δ/ντρια Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής και ο Πρόεδρος επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και την 1η ΤΟΜΥ, και ακολουθήθηκαν οι οδηγίες τους.

Η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ ενημερώνει επίσημα και  υπεύθυνα ότι το τεστ που έγινε και στο βρέφος βγήκε αρνητικό.

Στην ανακοίνωση σημειώνει ακόμη:

-Ο έλεγχος για COVID19  έχει αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και γίνεται σταδιακά από τα νοσοκομεία μας με την καθοδήγηση της 1ης ΤΟΜΥ τους οποίους και ευχαριστούμε. Ο έλεγχος αυτός δεν ήταν υποχρεωτικός από τις εγκύκλιους αλλά ζητήθηκε από εμάς ως επιπλέον μέτρο ασφάλειας, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ωφελούμενους. Εκτός από τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, αφορά και τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ μεΑ , στο Υπνωτήριο Αστέγων και στον Ξενώνα Γυναικών θυμάτων βίας.

-Τα μέσα ατομικής προστασίας τηρούνται απόλυτα (μάσκες προστασίας, γάντια , αντισηπτικά) και οι οδηγίες λειτουργίας των σταθμών (είσοδος των νηπίων –βρεφών, σίτησή τους ,  έξοδος στην αυλή κ.α).

Επιπλέον των υποχρεωτικών μέσων προστασίας, έχει παραγγείλει ψηφιακά θερμόμετρα για θερμομέτρηση και ειδικά σαμπω για τους εργαζομένους, ώστε να μην εισέρχονται με τα παπούτσια τους στο εσωτερικό των σταθμών.

Η Διοίκηση του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. έχει επισκεφτεί στον πρώτο χρόνο όλες τις δομές  της ,συνοδευόμενη από τους αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες και προσπαθεί να επιλύσει μικρότερα ή μεγαλύτερα  χρονίζοντα προβλήματα.

«Θέλουμε να  ενημερώσουμε  τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και  ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ