Ερωτήματα και καταγγελίες για το 6ο Γυμνάσιο

Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μαθητής του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων βρέθηκε θετικός στον Covid-19 ωστόσο το τμήμα δεν τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το γεγονός ότι την ημέρα που ο μαθητής βρέθηκε θετικός όπως και την προηγούμενη απουσίαζε από το σχολείο κρίθηκε επαρκές για να μην τεθεί το τμήμα του σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπήρξε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι αποφάσισαν την συνέχιση λειτουργίας του σχολείου.

Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη ανησυχία του ενώ για το συμβάν τοποθετείται και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα κρούσματα στα σχολεία της περιοχής αυξάνουν ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρει ότι «ακριβώς 13 ημέρες μετά την εξακρίβωση των δύο πρώτων κρουσμάτων, μέλη του προσωπικού του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, βρίσκεται θετικός μαθητής του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι και πατέρας άλλου  μαθητή του σχολείου είναι θετικός στον ιό.

Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι, όπως προβλέπουν και τα δικά τους πρωτόκολλα, πρέπει να κλείσει τουλάχιστον το τμήμα με το διαπιστωμένο κρούσμα;

Γιατί ο ΕΟΔΥ, η Δ/νση Υγιεινής της Περιφέρειας και η ΔΔΕ αρνούνται να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας του τμήματος;

Πόσο αδιάφορη μπορεί να είναι λοιπόν μια πολιτεία που αφήνει 22 συμμαθητές παιδιού θετικού στον ιό να συνεχίζουν τη σχολική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή μετατρέποντάς τους άθελά τους σε φορείς μετάδοσης του ιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ