Αποχώρησε από το Περιφερειακό η Λαϊκή Συσπείρωση

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την Περιφερειακή Αρχή, σημειώνοντας ότι απέδειξε για ακόμα μια φορά την αδυναμία της να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε οποιαδήποτε στοιχειοθετημένη κριτική.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε με ειρωνείες την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση και την καταψήφιση της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος ενώ τα βέλη στρέφονται και στον πρόεδρο του σώματος ο οποίος έκλεισε το μικρόφωνο του Κώστα Κωτσαντή επειδή έκρινε ότι είναι εκτός θέματος.

«Νωρίτερα άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος για να κρύψει την έλλειψη απαντήσεων στα ζητήματα που έθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, διατείνονταν ότι το ΚΚΕ δεν δικαιούται να ζητά τη λήψη μέτρων για την πανδημία γιατί κάνει συγκεντρώσεις. Βέβαια, αφού έχει όλες τις ιχνηλατήσεις η Περιφέρεια Ηπείρου καλό θα ήταν να μας πει και πόσοι διαδηλωτές κόλλησαν από τη συμμετοχή τους σε πορείες ή διαμαρτυρίες.

Την ίδια στιγμή βέβαια, για να καθυστερήσει την κριτική για το «νοικοκυριό» που έχει η Περιφέρεια στα έργα της, ζήτησε εξ ονόματος του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ένα μήνα προθεσμία για να γίνει η συνεδρίαση του θέματος των Σταθμών Μεταφόρτωσης ώστε να παραδοθούν τα έγγραφα που «αδυνατεί» να συγκεντρώσει και τα οποία έχει ζητήσει από τις 14 Ιανουαρίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Οι υβριστικές συμπεριφορές, η αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας περιφερειακής αρχής που δυσκολεύεται να «ανεχτεί» οποιαδήποτε φωνή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκει καταφύγιο πίσω από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνει οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο εξέχοντα ρόλο παίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο οποίος δεν ακούει και δεν βλέπει καμία προσβλητική έκφραση του Περιφερειάρχη, δεν προστατεύει ούτε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που θα μπορούσε να έχει ένα πολιτικό όργανο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.