Αρωγός και το Αρχηγείο για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στα Γιάννινα

Σε πρώτη προτεραιότητα παραμένει για την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Η συζήτηση άνοιξε πριν από λίγους μήνες σε μία από τις επισκέψεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Το σημαντικό όμως είναι ότι από τότε γίνονται σταθερά και στοχευμένα βήματα για να προωθηθεί το θέμα.

Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις της Επιτροπής που συγκροτήθηκε στην Αστυνομία με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την εξεύρεση κατάλληλης έκτασης.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη.

Την Παρασκευή αντιπροσωπία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα για το ίδιο θέμα.

Όπως κάνει γνωστό η ΕΑΥΙ, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, έχοντας εμπεριστατωμένη άποψη για το κτιριακό ζήτημα στα Γιάννινα δήλωσε ότι «η ανέγερση ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και κατ’ επέκταση  των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς  τους πολίτες του Νομού μας  και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια εκ της θέσεώς του για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης».

Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε με το μοντέλο των ΣΔΙΤ όπως συμβαίνει και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα.