Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου. Εξαιρετικά χαμηλά σε σχέση με τις επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε έργα και προβολή αλλά και εξαιρετικά χαμηλά σε σύγκριση με άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Η Πολιτιστική Διαδρομή που έχει σχεδιαστεί δεν φαίνεται να αποδίδει και οι λόγοι με το κλείσιμο της προγραμματικής περιόδου και την έναρξη της νέας θα πρέπει να διερευνηθούν και να εξεταστούν σοβαρά.
Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι οι περισσότερες επισκέψεις καταγράφονται στο Νεκρομαντείο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην Πολιτιστική Διαδρομή και ουσιαστικά δεν ήταν μέρος της συστηματικής προβολής που έγινε.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Στατιστική και περιλαμβάνουν το σύνολο της θερινής περιόδου προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Στο Νομό Θεσπρωτίας στη διάρκεια του Αυγούστου και στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων –Γίτανα, Δυμόκαστρο, Ελέα, Ντόλιανη και Πύργος Ραγίου- έγιναν 1.014 επισκέψεις. Οι 600 ήταν στα Αρχαία Γίτανα.
- Στο Νομό Ιωαννίνων τα μοναδικά διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ο οποίος στη διάρκεια του Αυγούστου δέχθηκε 4.991 επισκέπτες. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Δωδώνη έχει καταγραφεί τον Μάιο καθώς πλησίασαν τις δέκα χιλιάδες.
- Στο Νομό Πρέβεζας οι επισκέψεις του Αυγούστου στους αρχαιολογικούς χώρους ανήλθαν σε 11.926. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα είναι αυτό που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά για το σύνολο της Ηπείρου. Τον Αύγουστο το επισκέφθηκαν 8.758 ενώ οι επισκέψεις στην Αρχαία Νικόπολη ήταν 2.150.
- Για το Νομό Άρτας παρατίθενται στοιχεία μόνο για τις επισκέψεις στην Παρηγορήτισσα οι οποίες τον Αύγουστο ανήλθαν στις 870.