Την προηγούμενη βδομάδα η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωνε ότι η ερευνητική γεώτρηση για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα γίνει στην περιοχή της Λιγοψάς, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης από τον Πρωθυπουργό!
Το Epiruspost ανέφερε στο ίδιο δημοσίευμα, ότι ο ακριβής χώρος της γεώτρησης δεν έχει οριστικοποιηθεί από την εταιρεία –Energean- κάτι που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Συμπλήρωνε μάλιστα στο δημοσίευμα ότι αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η διενέργεια της γεώτρησης στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί.
Την Δευτέρα στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη και όπως ο ίδιος ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο η γεώτρηση δεν θα γίνει στην περιοχή της Λιγοψάς αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Κουρέντων.