Παρουσία του βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Η εκδήλωση και στην περίπτωση αυτή είχε άρωμα ευρωεκλογών.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Γεωργίου και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Τσίμαρης ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Δουδωνής , ανέφερε:
Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ: «Νομίζω πως αν πέρυσι τέτοιον καιρό σας έλεγα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σήμερα δημοσκοπικά δεύτερο κόμμα θα με θεωρούσατε αιθεροβάμονα. Όμως εμείς συνεχίζουμε με έναν μόνο άξονα: Τη σκληρή δουλειά και τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών. Το ερώτημα δύο χρόνια πριν ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και αν θα πάει ως συμπλήρωμα με τον έναν ή τον άλλον. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα, που τίθεται. Δεν είναι αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ.»
Για τις Ευρωεκλογές: «Κοιτάμε τις Ευρωεκλογές ως την αρχή και όχι ως την κατάληξη μιας πορείας που θα μας καταστήσει τον κύριο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας»,
Για τον αγροτικό κόσμο: «Πέντε πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, -με τελευταίο τον κ. Αυγενάκη-, τα έκαναν μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ . Τον Δεκέμβριο οι πληρωμές ήταν κατά 600 εκατ. ευρώ λιγότερες. Οι χειρότερες από την αρχή της εφαρμογής της κοινής αγροτικής πολιτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό οδήγησαν σε παραίτηση και τον τελευταίο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχει τα πάντα. Αυτό αποκαλύπτει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά 330 Ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους και επτά της Δεξιάς του Λαϊκού Κόμματος και αναρωτήθηκαν “τι γίνεται στην Ελλάδα;” Αργά και σταθερά υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η διάκριση των εξουσιών. Ξαφνικά, ο Άρειος Πάγος -λες και είμαστε Ουγγαρία- απαντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού ήταν ο Άρειος Πάγος όταν κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για τις υποκλοπές και ακόμη δεν έχει καλέσει τον ανιψιό του Πρωθυπουργού;»
Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, με πόρους, με έρευνα, με καθηγητές. Να απαγορεύσουμε τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά; Λέμε όχι. Εμείς δεν απαγορεύουμε, εμείς ρυθμίζουμε. Δεν κάνουμε franchise όπως ο κ. Πιερρακάκης. Θέλουμε να γίνουν και μη κερδοσκοπικά με τρία, όμως, κριτήρια: οικονομικά, ακαδημαϊκά, γεωγραφικά».