Δύο παρατάξεις σε… νευρική κρίση!

Σε… νευρική κρίση, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, εισέρχονται η παράταξη της Δημοτικής Αρχής αλλά και αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιωαννιτών. Μπορεί ο χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είναι αρκετός, ωστόσο το επόμενο θα είναι διάστημα διεργασιών και μάλιστα έντονων.

Οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Δήμου Ιωαννιτών, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα περάσουν από συμπληγάδες. Κι αν ακόμη ορισμένοι επιχειρούν να αποφύγουν ή να αποτρέψουν εξελίξεις αυτές θα είναι αναπόφευκτες.

Η μείζονα αντιπολίτευσης, η παράταξη του Νίκου Γκόντα, είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει περιέλθει σε πολιτική ανυπαρξία. Στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σαν να μην υφίσταται, φθίνει και όπου επέρχεται η πολιτική φθορά επέρχεται και η διάλυση.

Στο χώρο της τοπικής κεντροδεξιάς, γνωρίζουν ότι επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις για το Δήμο Ιωαννιτών καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν από τον Νίκο Γκόντα να ανοίξει τα χαρτιά του και ακόμη περισσότεροι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να ανοίξει διαδικασία για την επόμενη μέρα.

Τι θα κάνει ο ίδιος; Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του πρώην δημάρχου, ωστόσο όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που είτε άμεσα είτε έμμεσα του στέλνουν το μήνυμα ότι ο κύκλος έκλεισε και πρέπει να διευκολύνει την διαδικασία ώστε να επέλθει η ανανέωση αλλά και η διεύρυνση.

Το τοπίο στο χώρο της κεντροδεξιάς θα γίνει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον τους επόμενους μήνες…

Από την άλλη, σε νευρική κρίση βρίσκεται και η παράταξη του Θωμά Μπέγκα. Το φλερτ διαρκείας του σημερινού δημάρχου με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του ίδιου όμως δημιουργεί τριγμούς στην ομάδα του. Τριγμοί που με το πέρασμα του χρόνου θα γίνουν πιο ισχυροί και πιθανόν να επηρεάσουν το συνολικό οικοδόμημα.

Άλλωστε στη συγκεκριμένη παράταξη, σημαντικά στελέχη προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, άλλων πολιτικών δυνάμεων πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την κεντροδεξιά. Η συνύπαρξη θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη και αν σήμερα ευνοείται από το μοίρασμα της εξουσίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ