Πενήντα επτά κρούσματα τις πρώτες τρεις ημέρες του Αυγούστου μετρά ο Νομός της Πρέβεζας, ο οποίος έχει εισέλθει σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώνεται είναι υψηλός ενώ ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η μεγάλη διασπορά που καταγράφεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην πόλη της Πρέβεζας και στην παραλιακή ζώνη και εντοπίζονται κατά κανόνα μεταξύ των νέων.
Ενδεικτικό είναι ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται στο 14,29 από χαμηλό μονοψήφιο που ήταν πριν λίγες ημέρες ενώ τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται σε 46,96.
Σύμφωνα με πηγές από τα θετικά που έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Πρέβεζα οι περισσότεροι έχουν ήπια συμπτώματα. Νοσηλεύονται ωστόσο τέσσερις ασθενείς εκ των οποίων δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας γίνεται μεγαλύτερη σε μία περίοδο όπου η τουριστική κίνηση είναι πολύ αυξημένη και οι κρατήσεις αγγίζουν σχεδόν το απόλυτο.
Ωστόσο η υγειονομική κατάσταση στην Ελλάδα φέρει τις μέρες αυτές πολλές ακυρώσεις Ρουμάνων. Κι αυτό γιατί η Ρουμανία αποφάσισε να τελούν σε καραντίνα όσοι υπήκοοί της επιστρέφουν από την Ελλάδα και είναι ανεμβολίαστοι.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες ήδη Ρουμάνοι που είχαν κατακλύσει τα παράλια της Ηπείρου το προηγούμενο διάστημα προχωρούν σε ακύρωση των διακοπών ώστε να αποφύγουν την καραντίνα με την επιστροφή. Εκτιμάται ότι περίπου οι μισοί από όσους είχαν ήδη κάνει κρατήσεις τελικά δεν θα κάνουν διακοπές.
Πέραν αυτού, η Πρέβεζα επιβάλλεται άμεσα να ελέγξει την κατάσταση, με κινητοποίηση όλων των φορέων και της αυτοδιοίκησης καθώς μπορεί να βρεθεί σε ένα τοπικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων το οποίο θα είχε μεγάλες συνέπειες για την οικονομία της περιοχής.
Μόλις χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου υπογράμμιζε ότι «θα ήθελα να ζητήσω να μην χαλαρώσουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την περιοχή μας ασφαλή απολαμβάνοντας τις θετικές συνέπειες για την υγεία όλων, την κοινωνική συνοχή αλλά και την τοπική οικονομία.»