Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για δύο μήνες προκειμένου να επιδοτηθεί η κατανάλωσης του ρεύματος τον Αύγουστο. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σκάι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη.
Όπως είπε «απόφαση της κυβέρνησης, λοιπόν, είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο. Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος».
Ήταν ένα πολύ άγριο συμβάν η απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η πολιτική βία δεν έχει θέση στις δημοκρατίες μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλο σημείο ερωτηθείς σχετικά.
Επεσήμανε ότι είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί με τα άλλα κόμματα κι ότι ο πολιτικός διάλογος πρέπει να είναι πολιτισμένος.
Προφανώς υπάρχει τοξικότητα και στην Ελλάδα τόνισε και πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι είναι αδιανόητες οι κουβέντες του Παύλου Πολάκη κατά γυναίκας. Υπογράμμισε ότι στην περίπτωση Αυγενάκη οι κυρώσεις ήταν άμεσες.
Χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis χυδαία πολιτική συνωμοσία και τόνισε ότι «Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τις κουκούλες». Επιπλέον πρόσθεσε «σε κάθε περίπτωση εγώ θα σεβαστώ την άποψη της Δικαιοσύνης αλλά θα επιμείνω επίσης στη θέση μας, η οποία νομίζω ότι δικαιώνεται πια απόλυτα, ότι αυτό το οποίο έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ήταν ό,τι αθλιέστερο έχω δει, τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στην πολιτική. Δέκα πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούνται τελείως άδικα, να είναι δακτυλοδεικτούμενα, να κατηγορούνται ως “διεφθαρμένοι” πάνω σε μία υπόθεση η οποία φάνηκε ότι, ως προς το πολιτικό σκέλος της τουλάχιστον, ήταν στημένη από την αρχή μέχρι το τέλος».
Ορίζοντας υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών το τέλος της τετραετίας, σημείωσε αργότερα και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να πέσουν οι τιμές. Η μείωση του ΦΠΑ θα είχε προσωρινό όφελος, δεν θα το κάνουμε, ξεκαθάρισε.
Σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πακέτο παροχών στη ΔΕΘ σαν πρώιμος Αϊ Βασίλης και υπογράμμισε ότι η προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη είναι δεδομένη για αυτή την κυβέρνηση: «Εάν μιλάτε για πακέτο παροχών, νομίζω ότι μάλλον θα απογοητεύσω αυτούς οι οποίοι περιμένουν ότι σήμερα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να έρθουμε με ένα γενναιόδωρο πακέτο, ως πρώιμος Αϊ Βασίλης να μοιράσει χρήματα που το κράτος δεν διαθέτει».
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι μας απασχολεί πολύ το ζήτημα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.