Σκηνή από ταινία του Χόλυγουντ θύμιζε η επεισοδιακή καταδίωξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο προαύλειο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Στις 3:05 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου 2025, τρεις Ρομά εισέβαλαν με αυτοκίνητο στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα και θόρυβο, θυμίζοντας σκηνές από καταδίωξη χολιγουντιανής ταινίας.
Ο φύλακας προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά εκείνοι συνέχισαν ακάθεκτοι, φτάνοντας μέχρι την είσοδο των επειγόντων περιστατικών. Στη συνέχεια, επέστρεψαν με επικίνδυνους ελιγμούς, αναστατώνοντας τους νοσηλευόμενους ασθενείς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, λίγο έλλειψε να θρηνήσουμε θύματα.
«Ο φύλακας τους έκανε σύνθημα με το φακό να σταματήσουν. Αυτοί με υπερβολική ταχύτητα χωρίς να υπολογίζουν τη ζωή του πέρασαν από δίπλα του. Μπορούσαν να τον έχουν σκοτώσει. Ούτε που γύρισαν πίσω να δουν εαν τον έχουν κτυπήσει. Με μεγάλη ταχύτητα εξαφανίσθηκαν.
Ευτυχώς στσ επείγοντα δεν υπήρχε αναμονή ασθενών. Θα σκότωναν κόσμο», αναφέρει.
Εκείνη την ώρα, η αστυνομία είχε αναφέρει κλοπή σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο. Αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι Ρομά ήταν οι δράστες της κλοπής. Πιθανόν, μπήκαν κατά λάθος στον χώρο του νοσοκομείου, αναζητώντας διέξοδο διαφυγής, και όταν συνειδητοποίησαν το αδιέξοδο, προέβησαν σε επικίνδυνες ενέργειες. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν ασθενείς στην είσοδο των επειγόντων εκείνη τη στιγμή, αποφεύγοντας έτσι πιθανές τραγωδίες.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία, ώστε να προστατεύονται τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό από παρόμοια επικίνδυνα συμβάντα στο μέλλον.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr