Για λίγο κράτησαν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η απόφαση να βάλει τέλος στα σχέδια για πλωτό φωτοβολταϊκό στη λίμνη Πουρναρίου. Κι αυτό γιατί το έργο επιστρέφει με την ΤΕΡΝΑ να αποστέλλει εκ νέου για γνωμοδότηση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει εδώ και μια τετραετία περίπου. Μετά από πλήθος αντιδράσεων, σχεδόν όλα τα όργανα της αυτοδιοίκησης γνωμοδότησαν αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο.
Πριν από μερικούς μήνες ο Υπουργός Περιβάλλοντος απαντώντας σε ερώτηση της Όλγας Γεροβασίλη σημείωνε ότι «η εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, δεν υπάγεται στα επιτρεπόμενα έργα της ΥΑ 37674/2016 και επομένως δεν είναι δυνατή η περιβαλλοντική αδειοδότησή του».
Προφανώς όμως είτε επήλθαν αλλαγές στη νομοθεσία, είτε βρέθηκε κάποιο παράθυρο κι έτσι η ΤΕΡΝΑ που έχει την άδεια παραγωγής επανέρχεται με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία έχει αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Η ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού φτάνει στα 103 MW.
Η περιοχή ανάπτυξης του υπό μελέτη έργου διοικητικά υπάγεται στιςΔημοτικές Ενότητες Βλαχερνών και Πέτα των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η έκταση της λίμνης που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού ανέρχεται σε 1.664.129m² ενώ η έκταση της επιφάνειας του έργου ανέρχεται σε 1.075.328 m².