Επίσημη πρώτη από τον Μωυσή Ελισάφ.. Απαντήσεις για κόμματα και παράταξη

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Ιωαννίνων ανακοίνωσε και επίσημα ο Καθηγητής Παθολογίας Μωυσής Ελισάφ. Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, παρουσίασε τις βασικές αρχές της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», ένα πλαίσιο ουσιαστικά από δώδεκα άξονες που αφορούν τόσο στο όραμά του για την πόλη και τις δημοτικές ενότητες όσο και για την λειτουργία του Δήμου. Παράλληλα έδωσε σαφείς απαντήσεις σε δύο ζητήματα που αναδείχθηκαν με ένταση το τελευταίο διάστημα. Τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τις σχέσεις με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα. Όσο για τον στόχο της κίνησης… Αυτός δεν είναι άλλος από το να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές του Μαΐου και να αποτελέσει τη νέα δημοτική αρχή.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η πρώτη συνάντηση μελών της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ, στην οποία παρέστησαν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους ενώ η οργανωτική δομή θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Καθηγητής Παθολογίας τόνισε ότι στην παράταξη μετέχουν άξιοι και ικανοί από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις δημοτικές ενότητες, από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους.

Επεσήμανε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και με δεδομένα τα πρωτόγνωρα προβλήματα και την εσωστρέφεια του Δήμου, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις και νέοι τρόποι δράσης.

Στόχος του είναι να αποτελέσει ο Δήμος ένα εμπορικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, επιστημονικό και αθλητικό κέντρο των Δυτικών Βαλκανίων που θα χαρακτηρίζεται από προγραμματισμένη εξωστρέφεια.

Στην Νέα Εποχή καθοριστικό θα είναι ο ρόλος του πολίτη ο οποίος θα πρέπει να αποτελέσει τον ενεργό νομοθέτη και όχι τον ψηφοφόρο κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Ελισάφ δεν θέλησε να κάνει καμία κριτική στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, επιλέγοντας να προτάξει στην παρούσα φάση το δικό του στίγμα και το όραμα για την πόλη. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η εξουσία θα πρέπει να πάψει να αποτελεί λάφυρο, κάτι που αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για την χώρα και τον Δήμο.

Ο Καθηγητής Παθολογίας ξεκαθάρισε ότι έπαψε να είναι μέλος της παράταξης που ανέδειξε την σημερινή Δημοτική Αρχή από το 2014. Από τότε δεν μετείχε σε καμία διαδικασία, σε καμία επιτροπή, σε κανένα ΔΣ… «Δεν είμαι μέλος της παράταξης από το 2014» υπογράμμισε με έμφαση, θέλοντας να κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ανά τακτά διαστήματα εγείρουν δημοτικοί σύμβουλοι του Θωμά Μπέγκα, παρότι ο ίδιος ο δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολλούς μήνες ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος χωρίς να ανοίξει καμία περαιτέρω διαδικασία.

Ο κ. Ελισάφ έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για την στάση του απέναντι στα κόμματα. «Άλλο συζητάω, άλλο ζητάω», τόνισε για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος συζήτησε με όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, ανέλυσε τις σκέψεις του και την πρότασή του χωρίς να ζητήσει την στήριξη κανενός πολιτικού κόμματος.

«Σέβομαι απόλυτα τα κόμματα και τις διαδικασίες του, παρότι πολλές φορές η παρέμβασή τους για να χειραγωγήσουν την αυτοδιοίκηση είναι άστοχη. Δεν επιδιώκω στήριξη από κανέναν.. Δεν ζητάω την στήριξη κανενός. Στην παράταξή μας μετέχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, συμμετέχουν δημοκρατικοί πολίτες», υπογράμμισε.

Κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου ο Μωυσής Ελισάφ δημοσιοποίησε τους δώδεκα κεντρικούς άξονες της νέας παράταξης.

 Οι προτάσεις αυτές συνοψίζονται ως εξής:

–              Βελτίωση της ποιότητας ζωής με αναδιοργάνωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου.

–              Οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων με επαναλαμβανόμενη πάγια προκαταβολή.

–              Αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

–              Εξυγίανση των δομών του Δήμου

–              Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών.

–              Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

–              Αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

–              Ολιστική στρατηγική διαχείρισης για την Παμβώτιδα με ενιαίο φορέα διαχείρισης.

–              Ενίσχυση της τουριστικής προβολής με ολοκληρωμένα προγράμματα και στοχευμένες ενέργειες.

–              Ενιαίο τμήμα προγραμματισμού και μελετών πλήρως στελεχωμένο.

–              Εμβάθυνση της σχέσης με το Πανεπιστήμιο.

–              Μείωση των άσκοπων δαπανών του Δήμου και αύξηση της αποτελεσματικότητάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ