Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων ήταν εξαντλημένα, ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και όλες οι κριτικές διθυραμβικές.
Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τον συναυλιακό Ερωτόκριτο στο Κάστρο Ιωαννίνων στο Φεστιβάλ Ιτς Καλέ. Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη ανάμεσα, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Ελεάνα Βάσιου.
Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.
INFOS
Συναυλιακός Ε ρ ω τ ό κ ρ ι τ ο ς,
του Δημήτρη Μαραμή
Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΙΤΣ ΚΑΛΕ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Ερμηνεύουν:
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Μέλα Γεροφώτη
Special guest: Ελεάνα Βάσιου
Στο πιάνο ο συνθέτης
TIMEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 €
Μειωμένο: 10 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Βιβλιοπωλεία: Χαρτέξ, Αναγνώστης και Κουμπλομάτης, κατάστημα Ίρις
και στο περίπτερο Tickets Ioannina.
{jathumbnail off}