Ένας τόπος είναι οι γεύσεις του. Η Ήπειρος είναι συνυφασμένη με τη γεύση τουτραγανού φύλλου της πίτας ανοιγμένο με μαεστρία χρησιμοποιώντας το βεργί.
Αυγά, τυρί, γάλα, λάχανα, κρέας με ρύζι ή τραχανά ήταν τα παραδοσιακά που έκαναν τη γέμιση.
Τώρα προστέθηκαν κιμάς, πιπεριές, κολοκύθι, κοτόπουλο και ένα σωρό άλλα γευστικά. Αλμυρή ή γλυκιά η πίτα ανήκει στα Γιάννενα και η Κοσμηρά την γιορτάζει στον 19ο Διαγωνισμό Ηπειρώτικης Πίτας!
Η πιο ξεχωριστή συνταγή θα βαθμολογηθεί από επαγγελματίες.
Και φυσικά ένα μεγάλο ηπειρώτικο γλέντι στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοσμηράς.
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις εννέα το βράδυ.