Συμπληρώνεται σχεδόν μία εβδομάδα όπου η διάνοιξη δρόμου στο Γράμμο, στην αλπική ζώνη του βουνού, μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Ένας δρόμος που ανέκυψε από το πουθενά και με το αιτιολογικό της «αποκατάστασης βατότητας» και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Ένας δρόμος που εμπλέκει δύο μέρη: Την Περιφέρεια Ηπείρου και το Γενικό Επιτελείο Στρατού!
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επικαλέστηκε ότι ο δρόμος ανοίγει μετά από «εμπιστευτικό» αίτημα του ΓΕΣ.. Τόσο εμπιστευτικό που ο ίδιος το ανακοίνωσε χαμογελώντας στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής και στα μέσα ενημέρωσης.. Τελικά εμπιστευτικό ήταν το έγγραφο, όπως είπε, και όχι το αίτημα..
Το ΓΕΣ, σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης, διέψευσε ότι ο δρόμος γίνεται με δική του πρωτοβουλία και παρέπεμψε σε αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε διαβεβαιώσεις ότι δεν απαιτούνται αδειοδοτήσεις.
Για το τμήμα του δρόμου που κατασκευάζεται στην Καστοριά με μπουλντόζα του στρατού δεν γνωρίζει τίποτα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, ο Δήμος Νεστορίου με τον τελευταίο να απευθύνει και αυστηρό έγγραφο ζητώντας εξηγήσεις.
Σε τηλεφώνημα του Epiruspost σχεδόν μία εβδομάδα μετά, το γραφείο τύπου του ΓΕΣ παραπέμπει στο γραφείο τύπου του ΓΕΕΘΑ και εκείνο με την σειρά του στο γραφείο τύπου του Υπουργού όπου όμως ο αρμόδιος απουσιάζει συνοδεύοντας τον Υπουργό στην Ανδραβίδα..
Στο ενδιάμεσο τα Δασαρχεία ανακαλύπτουν χάρτες του 1948 για να πείσουν ότι ο δρόμος προυπήρχε και ως εκ τούτου δεν ήταν απαραίτητες οι μελέτες ενώ ο ΟΦΥΠΕΚΑ που σχεδίαζε να εντάξει τον Γράμμο στα «Απάτητα Βουνά» μάλλον παρακολουθεί εκ του μακρόθεν..
Αναζητώντας λοιπόν αυτό που έπρεπε να είναι αυτονόητο..
-Ποιος πήρε την πρωτοβουλία για την διάνοιξη του δρόμου..
-Ποια είναι η σκοπιμότητα διάνοιξης του συγκεκριμένου δρόμου στην αλπική ζώνη του Γράμμου..
Όλα όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται επιτελικό..
Τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος μένουν βαθιά εκτεθειμένα κι αν ακόμη μετά από δέκα μέρες ή ένα μήνα απαντήσουν στη Βουλή..