Έτοιμη να ξεκινήσει την δραστηριοποίησή της στα Γιάννινα είναι η γερμανική Τeam Viewer, μία εταιρεία που θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα καθώς διαθέτει το Τeam Viewer το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο. Για όσους πιθανώς αναρωτιούνται τι είναι αυτό που φέρνει στην Ήπειρο κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής η απάντηση είναι μία: Το ανθρώπινο δυναμικό. Οι επιστήμονες πληροφορικής δηλαδή, που είναι υψηλού επιπέδου λόγω των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η ΤeamViewer έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τον Νοέμβριο. Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Ο χώρος για την ανάπτυξη της εταιρείας βρέθηκε από το μεσιτικό γραφείο των Ιωαννίνων vresspiti και ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Καλατζόγλου δέχθηκε ήδη την ευχαριστήρια επιστολή των Γερμανών για την συμβολή του.
Όπως είπε στο Epiruspost ο κ. Καλατζόγλου η έρευνα που έγινε για τον εντοπισμό του ακινήτου ήταν πολύ ολοκληρωμένη με πολύ μεγάλη βαρύτητα στις ταχύτητες του διαδικτύου.
«Κάναμε πολύ μεγάλη έρευνα με στελέχη της εταιρείας που βρέθηκαν στα Γιάννινα και καταλήξαμε στην καλύτερη λύση…» τόνισε ο κ. Καλατζόγλου.
Η ελληνική θυγατρική της Team Viewer, η Τeam Viewer Greece, συστάθηκε πριν δύο μήνες περίπου και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη των πρώτων 15 Πληροφορικών, η οποία σχεδιάζει τον διπλασιασμό του προσωπικού της μέσα στον πρώτο χρόνο και την αύξησή του σε 70 στη διετία, επενδύοντας έτσι, κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο, περί τα 2 εκατ. ευρώ.
Ο managing director της Τeam Viewer Greece κ. Philipp Deutscher, σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr υπογράμμισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία, από μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις.
«Στα Ιωάννινα θα επεκτείνουμε το αντικείμενο που αναπτύσσουμε και στη Γερμανία, που είναι το λογισμικό διασυνδεσιμότητας στο cloud και όλα τα νέα projects πάνω στα οποία δουλεύουμε», είπε ο κ. Deutscher.
H ΤeamViewer, αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 20%.