Το δικό του «λιθαράκι» στο να καταστεί η Βορειοδυτική Ελλάδα κόμβος περιφερειακής ανάπτυξης φιλοδοξεί να βάλει το 6ο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEDA-CECNSM 2021), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Μάρκο Τσίπουρα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαο Κατερτσίδη.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τα Τμήματα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπουρα, το γεγονός το SEEDA-CECNSM 2021 έχει τεθεί υπό την «ομπρέλα» του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), έναν κορυφαίο φορέα που διοργανώνει τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο, αποδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται στην περιοχή μας στον τομέα της ανάδειξης των νέων τεχνολογιών.
Το γενικό θέμα του Συνεδρίου επιθυμεί να δώσει μια εικόνα για τον μοναδικό κόσμο που πηγάζει από την αλληλεπίδραση μεταξύ των τομέων της πληροφορικής, της μηχανικής υπολογιστών, των δικτύων και του αυτοματισμού.
Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση θα θέσει την Ήπειρο στο επίκεντρο, καθώς εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Συνέδριο (δια ζώσης και διαδικτυακά), ώστε να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας στους πιο εξελιγμένους παραπάνω τομείς.
Από την πλευρά του ο κ. Κατερτσίδης, ανέφερε ότι το Συνέδριο θα φιλοξενήσει δύο workshop, έξι ειδικές συνεδρίες, τρεις διαλέξεις και περισσότερες από 80 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από όλο τον κόσμο και στόχος είναι, να καταστεί θεσμός.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εργασίες του SEEDA-CECNSM 2021 θα διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό συνέδρων – τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα) αλλά και ως hybrid event με παράλληλη διαδικτυακή προβολή και παρακολούθηση.