Για όσους δεν το γνωρίζουν, η παραδοσιακή βασιλόπιτα στα μέρη της Ηπείρου, ειδικά της ορεινής Ηπείρου, δεν ήταν το γνωστό μας κέικ, αλλά μια ρυζόπιτα με κρέας από ζυγούρι (μεγάλο αρνί, άνω του ενός έτους και των 12 κιλών) ή από κότα, που ονομάζεται ΚΟΘΡΟΠΙΤΑ.
Η κοθρόπιτα πήρε την ονομασία της από τον «κόθρο», το στεφάνι από τα γυρισμένα φύλλα στην περίμετρο του ταψιού. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη πίτα που έχει φύλλο μόνο από κάτω και στην περίμετρο, κι όχι από πάνω.
Το Σάββατο στις 25 Ιανουαρίου η Λέσχη Γαστρονομίας στο εστιατόριο ΑΛΕΑ, κόβει την κοθρόπιτα και είναι έτοιμη να ανταλλάξει με τα μέλη και τους φίλους της ευχές για το νέο χρόνο.
Το κόστος συμμετοχής είναι 25€ και μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή στο τηλ. 698 653 7522 ή στο e-mail: epirus-gastronomy@gmail.com.