Η στάση των γαλάζιων της Ηπείρου όταν ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης

vouli limani

Ο γαλάζιος εμφύλιος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία συνεχίζεται παρά τα… φροντιστήρια Σκέρτσου στους βουλευτές.

Οι αντιδράσεις κάποιων κάμπτονται κι αν όχι από τα επιχειρήματα Σκέρτσου από  τον φόβο ότι οι ελπίδες τους για θέση στο κυβερνητικό σχήμα, σε μελλοντικό ανασχηματισμό, εκμηδενίζονται.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο έχει ανοίξει η συζήτηση και για την στάση ορισμένων βουλευτών το 2015 όταν ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Το Σύμφωνο είχε εγκριθεί με 193 ψήφους καθώς το είχαν στηρίξει όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (το ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης) το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τρεις των ΑΝΕΛ.

Από τους Ηπειρώτες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θετική ψήφο στο Σύμφωνο Συμβίωσης είχε δώσει μόνο ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας – (κατά στα άρθρα 9, 10 και 11).

Όχι στο Νομοσχέδιο είχαν ψηφίσει 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ αυτών ο Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο και ο Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος δεν είναι πλέον στη Βουλή.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίασαν 27 βουλευτές. Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος ο οποίος μετέχει και στο σημερινό κοινοβούλιο.

Πέραν από αυτούς στη σημερινή βουλή μετέχουν ακόμη η Μαρία Κεφάλα από τα Γιάννινα που κατέχει και θέση στην κυβέρνηση. Προς το παρόν έχει αποφύγει να τοποθετηθεί..

Επίσης ο Σπύρος Κυριάκης από το Νομό Πρέβεζας ο οποίος ανήκει στους βουλευτές άμεσης επιρροής του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ