Μεγαλεπήβολο και εξαιρετικά φιλόδοξο το σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου να επενδύσει στους ιαματικούς πόρους της περιοχής. Μάλιστα οι ιαματικές πηγές στον Αμάραντο, τα Καβάσιλα και την Πυξαριά αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.
Μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο το σχέδιο, όμως είναι αντιμέτωπο με τεράστιες δυσκολίες που αφορούν στην λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην φάση της κατασκευής.
Μέσα στο επόμενο δίμηνο ολοκληρώνονται και παραδίδονται τα Ιαματικά της Πρέβεζας. Η Περιφέρεια κατασκεύασε τα κτίρια και αυτό μοιάζει σήμερα εύκολο μπροστά στην λειτουργία που θα κληθεί να φέρει σε πέρας ο Δήμος, όπως θα συμβεί τους επόμενους μήνες και με τον Δήμο Κόνιτσας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας όπου έγινε μία πρώτη συζήτηση για τα Ιαματικά αναδείχθηκαν οι δυσκολίες του εγχειρήματος..
Η ανάθεση σε ιδιώτη έμοιαζε μονόδρομος και προς την κατεύθυνση αυτή είχε παροτρύνει αρκετές φορές ο Περιφερειάρχης.
Με την διαφορά ότι για μία πενταετία δεν μπορεί να γίνει.. Αυτή είναι η προφορική ενημέρωση που έχει ο Δήμος Πρέβεζας από την Διαχειριστική Αρχή. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση, η Διαχειριστική Αρχή, ενημέρωση επίσης σε προφορικό επίπεδο ότι σύμφωνα με τους κανόνες της κοινότητας, για την επόμενη πενταετία δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε κέρδος από την συγκεκριμένη λειτουργία.
Ο Δήμος λοιπόν τον Οκτώβριο θα παραλάβει ένα εντυπωσιακό κτίριο..
Θα πρέπει να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του..
Για την αδειοδότηση και το σήμα που απαιτεί 17 διαφορετικά δικαιολογητικά..
Για την λειτουργία η οποία πέρα από γιατρό, φυσιοθεραπευτές, προσωπικό καθαριότητας απαιτεί και λουτρονόμο, ειδικότητα που σπανίζει!
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Διαχειριστική Αρχή ώστε να δοθούν οι τελικές διευκρινίσεις για την λειτουργία και εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος τοποθετώντας την στην άνοιξη του 2025 χωρίς όμως να εξηγήσει και τον τρόπο.