Την ανησυχία και τον προβληματισμό του από την δρομολογούμενη κατάργηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού εκφράζει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Σύλλογος Μηχανικών.
Η κατάργηση της υπηρεσίας συνοδεύεται με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Νομό Ιωαννίνων.
«Οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον Νομό και οι υπηρεσίες που προσφέρει καθημερινά στους μηχανικούς αλλά και στους πολίτες του Νομού είναι αναντικατάστατες», σημειώνεται στην επιστολή του Συλλόγου Μηχανικών.
Μόνο η εμπλοκή της υπηρεσίας με τον καθορισμό Αιγιαλού και Παραλίας και τον έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών στους χώρους αυτούς σε ένα μήκος ακτογραμμής 150 χλμ είναι αρκετά σοβαρός λόγος για να διατηρηθεί αυτή η υπηρεσία στα όρια του νομού.
Επίσης λόγω της ακτογραμμής και της ποιότητας των υδάτων η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι σημαντική και συχνά εξετάζονται αιτήματα κατασκευής προβλητών και άλλων κατασκευών στον Αιγιαλό.
«Η μεταφορά της υπηρεσίας εκτός Νομού θα δυσχεράνει σημαντικά τη διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων που αφορούν μηχανικούς και πολίτες, θα καταστήσει πολλές φορές αδύνατο τον έλεγχο των ακτών και ως συνέπεια θα δημιουργήσει ένα κλίμα ανομίας σε ότι έχει να κάνει με την ακτογραμμή – χωρίς κάποιο πραγματικό οικονομικό όφελος για το κράτος», υπογραμμίζεται στην επιστολή.