Ένας σχεδόν μήνας συμπληρώνεται από όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονωϊού στην Ελλάδα και δύο βδομάδες από την ημέρα που καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ήδη έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα όλων. Ο αριθμός των κρουσμάτων ωστόσο αυξάνεται όπως αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ μεγαλώνει και η λίστα με τους ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή τους. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι άνδρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ποσοστό επί του συνόλου των νεκρών είναι 81% άνδρες και 19% γυναίκες.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία έχουμε 892 κρούσματα κορωνοϊού σε 36 διαφορετικές πόλεις. Κατά μέσο όρο την ημέρα έχουμε 32 νέα κρούσματα την ημέρα και 1,8 θανάτους την ημέρα πάντα με σημείο αναφοράς από τη στιγμή που είχαμε το πρώτο κρούσμα.
H Περιφέρεια με τους περισσότερους νεκρούς είναι η Αττική (11 συνολικά) και ακολουθούν η Μακεδονία (6), η Πελοπόννησος (3), η Θράκη (2) και τα Επτάνησα με την Κρήτη από ένα. Επίσης σε δύο περιπτώσεις στις 22 Μαρτίου δεν ανακοινώθηκε επίσημα ο τόπος θανάτου τους.
Οι δεκαετίες των 60 και των 70 είναι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι πιο επιρρεπείς στη νόσο του κορωνοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας των 26 νεκρών είναι τα 73 έτη.
Το ρεκόρ του νεαρότερου ατόμου όπως και τους γηραιότερου ατόμου που έχασαν τη ζωή τους το έχουν γυναίκες. Πρόκειται για μία 40χρονη από την Καστοριά και μία 94χρονη στην Αττική.
Στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων μένει σταθερός. Σταθερή είναι και η κατάσταση των δύο ασθενών που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.