Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξει νέος γύρος συζητήσεων για την μεταφορά απορριμμάτων της Κέρκυρας στη μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου.
Κι αυτό καθώς η τελική απόφαση για την μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στη Δυτική Μακεδονία και τις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ απέχει αρκετά από αυτή που αναμενόταν.
Ήδη στο νησί έχουν ξεκινήσει έντονες συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και για το κόστος το οποίο καλούνται να καλύψουν οι δημοτικοί προυπολογισμοί.
Η απόφαση για την μεταφορά των απορριμμάτων δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πριν από λίγες ημέρες.
Το σημαντικότερο σημείο είναι ότι από την μεταφορά αποκλείονται τα δεματοποιημένα απορρίμματα τα οποία υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες τόνους.
«Η παρούσα απόφαση δεν αφορά τη διαχείριση των επί μακρόν αποθηκευμένων (δεματοποιημένων) αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των ΟΤΑ του θέματος», αναφέρεται στην απόφαση ενώ άγνωστο παραμένει που και πως θα μεταφερθούν τα απορρίμματα των Παξών.
Ήδη στην Κέρκυρα γίνονται σκέψεις να απευθυνθούν εκ νέου στην Ήπειρο προκειμένου να υπάρξει λύση στη διαχείριση των δεματοποιημένων απορριμμάτων.
Επίσημα πάντως οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής δεν έχουν γίνει αποδέκτες αιτήματος καθώς οι Κερκυραίοι έχουν να λύσουν και το κόστος της μεταφοράς το οποίο ξεπερνά τα εκατό ευρώ τον τόνο.